InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Četvrtak, 24.05.2018 || Završen “InHoReCa ConFest”  |  “Sarajevo InHoReCa Confest” ugostit će mnoge ugledne turističke djelatnike  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Franck svojim vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije  |  Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |  Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu  |  Starbucks povlači alkohol iz svojih lokala  |  Jaffa paketići za 1000 mališana na Holiday Marketu  |  PRESTIŽNE NAGRADE ZA VINARIJU PODRUM VUKOJE 1982  |   ||
   

Evo što možete naučiti o biznisu i životu od najboljeg sushi majstora na svijetu

25.01.2016

Jiro Ono je definitivno najpoznatiji sushi majstor na svijetu. Rezervacije u njegovom restoranu sa svega 15 sjedećih mjesta morate rezervirati mjesecima unaprijed a njegov dugogodišnji rad kušali su i Obama i druge poznate osobe.

Jiro Ono je definitivno najpoznatiji sushi majstor na svijetu. Rezervacije u njegovom restoranu sa svega 15 sjedećih mjesta morate primaju se mjesecima unaprijed a njegov dugogodišnji rad kušali su i Obama i druge poznate osobe.

Možda se gledali dokumentarni film "Jiro Dreams of Sushi” te znate više o njemu i njegovoj predanosti poslu, no ako niste, svakako preporučamo da učinite, ne radi sushija već radi njegovog pristupa poslu.

Ovaj puta, Rene Redzepi odlučio je posjetiti Jira u njegovom restoranu, te ga pitati nekoliko pitanja i naravno probati, po mnogima, najbolji sushi na svijetu. Redzepi je dobio prilično zanimljive odgovore od 90-godišnjeg sushi majstora koji kaže kako je tek s 50 godina shvatio da je postao master za sushi. 

U videu ispod možete saznati i mnogo poslovnih kao i životnih lekcija.

 


 
 
 
 
back to top