InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Četvrtak, 24.05.2018 || Završen “InHoReCa ConFest”  |  “Sarajevo InHoReCa Confest” ugostit će mnoge ugledne turističke djelatnike  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Franck svojim vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije  |  Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |  Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu  |  Starbucks povlači alkohol iz svojih lokala  |  Jaffa paketići za 1000 mališana na Holiday Marketu  |  PRESTIŽNE NAGRADE ZA VINARIJU PODRUM VUKOJE 1982  |   ||
   

Gdje je najbolji sladoled na svijetu?

21.07.2015

Omiljeno ljetno osvježenje pripravlja se na tisuće načina i s najrazličitijim okusima, a podjednako ga obožavaju na svim kontinentima

Pogledajte gdje se može probati najbolji sladoled po izboru poznatog magazina National Geographica.

Perchè No!, Firenca, Italija

Još od 1939. Perchè No! ili u prijevodu Zašto ne! prodaje sladoled intenzivna okusa koji se svakodnevno proizvodi u ovoj sladoledarnici. Izbor je više nego raznolik, no među omiljenima su kombinacija meda i sezamovih sjemenki, zeleni čaj i kava s komadima čokolade. Također ovdje se spravlja i velik izbor voćnih sorbeta i granita. Perchè No! smješten je u Via dei Tavolini, samo dvije minute od poznate firentinske katedrale.

Vaffelbageriet, Kopenhagen, Danska

Vrtni zabavni park Tivoli dom je najpoznatijeg danskog sladolednog 'outleta' sa stoljetnom tradicijom. Spacijalitet je sladoled poslužen u kornetu od vafla zvanog amerikaner koji prima do četiri kuglice na koje potom idu preljev od sirupa, tučeno vrhnje i razni drugi prilozi. Vrtovi Tovoli nalaze se u središtu Kopenhagena i otvoreni su od sredine travnja do kraja rujna, a uz razne koncerte i zabavu nude čak 40 restorana.

A’jia Hotel, Istanbul, Turska 

Čim se smire nemiri, na sladoled ponovno možete i u Istanbul jer rijetko je što tako romantično poput šetnje obalama Bospora. Posebno ako još imate i sladoled na vanjskoj terasi hotela A’jia, smještenog u preuređenoj vili iz 19. stoljeća. Popis delicija od sladoleda krasi i pohani sladoled od vanilije, sorbet od marakuje i tradicionalni turski sladoled od kozjeg mlijeka – dondurma. 


Ice Cream City, Tokyo, Japan

S desecima štandova koji nude više od 300 raznih okusa tokijski (ispravno nazvan) Ice Cream City mjesto je gdje možete kušati najčudnije sladolede na svijetu. Okusi poput piletine u soji, orhidejinog korijena, morske soli ili jegulje samo su neki u moru neobičnih ideja. No ljubiteljima konvencionalnih okusa nude se i talijanske ili američke inačice ovog omiljenog deserta.



Napravljeni od najsvježijih namirnica poput mlijeka s amiških farma, sladoledi i sorbeti koji se svakodnevno spravljaju u Capogiro Gelato imaju mnogo jedinstvenih okusa. Među njima su madagaskarska burbon vanilija, 'melograno' (šipak), nocciola Piemonte (lješnjak), saigonski cimet, tajlandsko kokosovo mlijeko (s malo ruma) i zucca (tikva). Capogiro ima čak četiri sladoledarnice u Philadelphiji.

Bombay Ice Creamery, San Francisco, SAD

Neki od najboljih indijskih sladoleda na svijetu mogu se pronaći u Americi, točnije španjolskoj misionarskoj četvrti u San Franciscu. U ponudi su okusi poput kardamoma, čaja (chai), šafrana, ruže i đumbira koji se rijetko mogu pronaći izvan indijskog potkontinenta. Na meniju su i tradicionalni zamrznuti mliječni desert 'kulfi' te pića od jogurta 'lassi'. 


 
 
 
 
back to top