InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Četvrtak, 24.05.2018 || Završen “InHoReCa ConFest”  |  “Sarajevo InHoReCa Confest” ugostit će mnoge ugledne turističke djelatnike  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Franck svojim vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije  |  Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |  Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu  |  Starbucks povlači alkohol iz svojih lokala  |  Jaffa paketići za 1000 mališana na Holiday Marketu  |  PRESTIŽNE NAGRADE ZA VINARIJU PODRUM VUKOJE 1982  |   ||
   

Najneobičniji restorani na svijetu

09.07.2015

Hrana koju jedete dok visite na stotinu metara od tla, majmuni kao konobari, telefoni koji vam omogućavaju komunikaciju s drugim gostima… Sve to nude ovi čudni i nesvakidašnji restorani! Naravno, ne pričajte o tome svojima kod kuće, pogotovo ne majci dok dijeli supu!

El Diablo, Španjolska
Restoran na španjolskom otoku Lanzarote, definirao je ponovo prirodno pripremanje hrane. Naime, blizina aktivnog vulkana omogućila je da se hrana priprema na roštilju zagrijanom na lavi! Restoran postoji više od 40 godina, i jedini je na svijetu gdje možete uživati u nečem ovakvom. Osim sjajne, vulkanske hrane, posjetitelji će ostati fascinirani i predivnim pogledom.

Le Restephone, Montpellier
Osim što ovdje možete uživati u odličnoj hrani i specifičnoj atmosferi, imate i mogućnost da putem telefona koji se nalazi na svakom stolu kontaktirate nekog od gostiju i nečim ga ponudite, ili jednostavno ugodno čavrljate. Iako ideja zvuči kao nešto moderno i novo, stara je već više od 100 godina, kad su telefoni na stolovima omogućavali gostima da dovrše svoje obveze.

 Kayabukiya Tavern,

Japan Sve do prije sedam godina bio je to još jedan tradicionalni japanski restoran, a tad je doživio ogromnu popularnost zahvaljujući konobarima koji tamo rade. Stvar je u tome da su dva konobara majmuni, inače ljubimci vlasnika restorana. U jednom trenutku su majmuni počeli oponašati konobare i raditi sve kao i oni, što je izazvalo oduševljenje gostiju. Danas u restoranu majmuni skupljaju narudžbe, donose hranu, a za rad umjesto napojnice dobivaju sjemenke soje. Inače, danas je broj majmuna porastao na pet!

Dinner in the Sky
Trend koji je započeo u Belgiji proširio se diljem svijeta, pa tako i na Hrvatsku gdje je već održan veliki broj večera u zraku! Jedini uvjet koji morate zadovoljiti jest taj da se ne bojite visine, jer se ovdje radi o restoranu kojeg dizalica podigne pedesetak metara u zrak! Zbog sigurnosti, gosti su pojasevima vezani za stolice, a osoblje se slobodno kreće u ograničenom prostoru. U svakom slučaju, tko se ne boji visine, obavezno neka proba Dinner in the Sky!


 
 
 
 
back to top