InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Četvrtak, 16.08.2018 || Summer in the City: ljeto u gradu je konačno počelo!  |  Vina slavonije prezentirana u Sarajevu  |  Počele pripreme za regionalno barističko takmičenje u skladu s pravilima Specialty Coffee Associatio  |  Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |  Završen “InHoReCa ConFest”  |  “Sarajevo InHoReCa Confest” ugostit će mnoge ugledne turističke djelatnike  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Franck svojim vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije  |  Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |   ||
   

Objašnjeno zašto je voda sa česme ponekad mutna

29.06.2015

Martin Riese, certificirani sommelier vode u Ray’s & Stark Bar (Los Angeles), 2008. napisao je i objavio knjigu nalsovljenu World of water.

Upravo knjiga o svim tajnama koje krije voda čini Martina Riesa izvrsnim sugovornikom za pitanje koje su si mnogi često postavljali: Zašto je voda iz slavine ispočetka mutna, da bi se kasnije razbistrila?

"Ukoliko je vaša voda mliječnobijele boje, trebali biste nazvati svog distributera. Takva voda nije nesigurna za piće, ali u cijevi postoji rupa koja usisava zrak. Boja vode u čaši nije ništa drugo nego znak da se u vodi nalaze mjehurići kisika. Negdje je ta voda izložena kisiku ili zraku. Cijevi su pod takvim pritiskom da usisavaju zrak i onda ga pritišću u vodu. Kada pustite vodu iz pipe, voda izgleda kao da je karbonizirana, no kada više nema pritiska iz cijevi –  'naoblaka' u vodi će nestati."



 
 
 
 
back to top