InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Ponedjeljak, 19.02.2018 || Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |  Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu  |  Starbucks povlači alkohol iz svojih lokala  |  Jaffa paketići za 1000 mališana na Holiday Marketu  |  PRESTIŽNE NAGRADE ZA VINARIJU PODRUM VUKOJE 1982  |  Osnovci pakiranja Dukat trajnog mlijeka oslikali mliječnim brkovima  |  Treći, adventski zagrebački Wine & Music održat će se 17. decembra  |  Sarajevsko nefiltrirano- nova pivska poslastica iz Sarajevske pivare   |  VINARIJA MATOŠEVIĆ UPRILIČILA DRUŽENJE I DEGUSTACIJU VINA U LAVA CONCEPT RESTORANU  |   ||
   

Omiljena brza hrana u Beču su razne pečene i kuhane kobase

17.08.2015

Kada ogladnite od šetnje po predivnom Beču i razgledavanja znamenitosti, možete sjesti u jedan od restorana i naručiti "Bečku šniclu" ili pak na štandu kupiti kobase.

Na Austrijsku kuhinju je snažno utjecala tradicija pojedinih zemalja bivšeg carstva, osobito Češke, Mađarske i sjeverne Italije. 

Austrijanci uz jelo rado piju vino, pogotovo domaće. Tako se  bijelo vino uzgaja uglavnom u Štajerskoj i Donjoj Austriji, a crveno vino dolazi uglavnom iz Gradišća. I Beč je poznat po svojim vinogradima s ruba grada. Odlično vino Austrijanci ljubomorno čuvaju za sebe pa ga vrlo malo ide u izvoz.

U zimskim danima omiljeno jelo u Austriji je juha koja se većinom poslužuje s nekim prilogom, poput, na primjer, sjeckanih palačinki.

Popularna je i "Bečka šnicla" od teletine koja se  poslužuje s krumpirom ili krumpir salatom. 

Od mađarske kuhinje je ostao gulaš (gulaš od govedine, luka i paprike), koji se u Mađarskoj naziva Pörkölt.

"Tafelspitz" je stražnji dio komada kuhane govedine, poslužuje se uz juhe i kao prilog uz jelo. 

Najpoznatije brzo jelo u Austriji su kobase koje možete naći na kioscima na gotovo svakom uglu. Kobase su pečene ili kuhane sa senfom ili nekim drugim prilogom, mogu biti u kruhu ili pecivu. 

Najpoznatije kobase su Käsekrainer (kobasica s komadićima sira), Frankfurter koja je slična hrenovci (izvan Austrije se naziva "Bečka") te Debrecinka koja je malo ljuta jer u sebi ima paprike.


 
 
 
 
back to top