InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Utorak, 16.01.2018 || Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |  Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu  |  Starbucks povlači alkohol iz svojih lokala  |  Jaffa paketići za 1000 mališana na Holiday Marketu  |  PRESTIŽNE NAGRADE ZA VINARIJU PODRUM VUKOJE 1982  |  Osnovci pakiranja Dukat trajnog mlijeka oslikali mliječnim brkovima  |  Treći, adventski zagrebački Wine & Music održat će se 17. decembra  |  Sarajevsko nefiltrirano- nova pivska poslastica iz Sarajevske pivare   |  VINARIJA MATOŠEVIĆ UPRILIČILA DRUŽENJE I DEGUSTACIJU VINA U LAVA CONCEPT RESTORANU  |   ||
   

Šta je Tellabab?

01.06.2016

Desert bar u Sydneyju "Tella Balls" je poznat po svojim krofnama sa punjenjem od Nutelle, a sada su otišli korak dalje u svojoj ponudi i napravili savršeni Tellabab. To je zapravo kebab punjen Nutellom.

Ekstravagantni Nutella kebab je tijesto kebaba punjeno čokoladnim prelivom koji se skida s režnja za kebab, a na kojem je 13 kilograma čokolade. Kao prilog se dodaju svježe jagode, banane i domaći šlag. 

"Čokoladna Shawarma je veliki trend hrane u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali moj poslovni partner i ja smo prvi koji su počeli praviti slatki kebab u Australiji", rekao je vlasnik kafića Tella Balls Aki Daikos koji je odrastao u Grčkoj i kaže da je uvijek jeo yiros, pupularno grčko jelo. 

"To je uvijek bio moj san, da napravimo desert verziju", dodao je Daikos. Kebab košta 10 dolara i može se jesti i vani. 

Mnogi su već podijelili svoje utiske na društvenim mrežama i oduševljeni su okusom Nutella kebaba.


 
 
 
 
back to top