InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Ponedjeljak, 19.02.2018 || Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |  Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu  |  Starbucks povlači alkohol iz svojih lokala  |  Jaffa paketići za 1000 mališana na Holiday Marketu  |  PRESTIŽNE NAGRADE ZA VINARIJU PODRUM VUKOJE 1982  |  Osnovci pakiranja Dukat trajnog mlijeka oslikali mliječnim brkovima  |  Treći, adventski zagrebački Wine & Music održat će se 17. decembra  |  Sarajevsko nefiltrirano- nova pivska poslastica iz Sarajevske pivare   |  VINARIJA MATOŠEVIĆ UPRILIČILA DRUŽENJE I DEGUSTACIJU VINA U LAVA CONCEPT RESTORANU  |   ||
   

U Zürichu svakako morate probati ovih pet jela

15.09.2015

Posjet ni jednom gradu ili zemlji nije potpun ako ne kušamo i lokalne specijalitete. Donosimo vam pregled pet slasnih jela koje morate kušati u švicarskom Zürichu


Ovo jelo sastoji se od komadića govedine kuhane u kremastom umaku od gljiva i bijelog vina. Uglavnom se jede s rezancima. 

Fondue

Slavni švicarski specijalitet postao je popularan diljem svijeta, no ipak je poseban doživljaj kušati ga u Zürichu. Fondue je obično rastopljeni sir u koji umačete komade kruha ili peciva, ali u restoranima u Zürichu možete naručiti i mesni fondue. Ipak, imajte na umu da je to jelo koje se obično dijeli s drugima pa ih restorani poslužuju kao jela za najmanje dvoje ljudi. 

Raclette

Još jedno tradicionalno švicarsko jelo i još jedno koje se sastoji od sira. Kriške sira Raclette rastope se na roštilju i jedu s kuhanim rajčicama, a uz to se obično poslužuju i kiseli krastavci ili neko drugo ukiseljeno povrće. 

Rösti

Ovo jelo od krumpira izgledom podsjeća na browniese jer se usitnjeni krumpir pečen na tavi oblikuje u okruglu tortu. Rösti se jede s pečenim jajima i slaninom, a vegetarijanci ga mogu jesti i sa sirom. 

Švicarski doručak 

Dok ste u Zürichu ne propustite uživati u švicarskom doručku koji može uključivati razna mirisna, svježe pečena peciva i kruh s maslacem, marmeladom ili sirom ili pak mueslije koji su i izmišljeni u švicarskoj. 


 
 
 
 
back to top